Cyclefix logo
Duurzaamheid

Duurzaamheid

Duurzaamheid is de toekomst, ook in het ondernemerschap. Als je een slimme keuze wilt maken die past bij deze trend, dan is het een goed idee om te investeren in een elektrische bezorgfiets. Bij Cyclefix kun je een duurzame optie vinden, zowel wat betreft aanschaf als gebruik. Wil je weten hoe we duurzaamheid voor jou kunnen toepassen? We vertellen je er graag meer over!

Duurzaam materiaal

We stellen ons assortiment samen met ondernemers in gedachten. Natuurlijk wil je het maximale rendement uit je bezorgfiets halen. Gelukkig is een elektrische bezorgfiets van hoogwaardige materialen niet alleen duurzaam, maar gaat deze ook langer mee en vraagt minder onderhoud. Daarom kiezen wij alleen voor fietsen met een stalen frame in plaats van aluminium, en heavy duty wielen. Ook kiezen we voor bezorgfietsen met een grotere accucapaciteit, waardoor de accu langer meegaat voordat deze gerecycled moet worden. Voor ondernemers is dit dubbel gunstig: je kunt de investering langer afschrijven én je draagt bij aan het milieu.

Cyclefix koopt ook gebruikte elektrische fietsen op, reviseert en recyclet ze. Het soort en type fiets dat we hiervoor gebruiken heeft zich al jaren in Duitsland bewezen als goede, stevige en betrouwbare fiets. Wil je meer weten over e-bikes voor bezorgdiensten? Lees dan hier alles wat je moet weten! 

Hergebruik/inzameling accu’s

Elektriciteit inzetten voor het milieubewust en duurzaam voortstuwen van je transportmiddelen is steeds vanzelfsprekender. Een goede accu of batterij is daarbij een heel belangrijk onderdeel. Helaas bevatten deze batterijen en accu’s schadelijke stoffen voor mens en milieu. Ze moeten daarom na hun levenscyclus correct, gescheiden van het huishoudelijk afval, worden ingezameld en verwerkt.

Cyclefix denkt graag duurzaam met je mee: