Randonneurtransporteur

delivery racer, vintage racefiets

We zijn het ding al bijna vergeten: de randonneur. Het is eigenlijk een vintage racefiets maar dan praktischer: behoorlijk licht, veel versnellingen, een bagagedrager, spatbordjes en een racebocht. Vlot en praktisch, maar om de één of andere reden is de randonneur toch uit het straatbeeld verdwenen. En de randonneurs die er nog zijn, staan te verstoffen in schuurtjes en op zolders. Ze staan met andere woorden in het voorportaal van de schroothoop.

Toch is er hoop voor de randonneur, in deze tijd van dichtslibbende steden, schone bezorgdiensten en (verplicht) bijverdienende studenten. Cyclefix presenteert de deliveryracer!

Cyclefix zegt: In plaats van de randonneurs naar de schroot te brengen, geef ze een tweede leven. En het is nog hip ook, zo’n vintage fiets! En wat te denken van de prijs? De aanschafkosten van een stoffige randonneur zijn bescheiden vergeleken met een e-bike. Zo’n Enviado Dashdrager met box is ook heel betaalbaar.

Natuurlijk, door het lange stilstaan is de doorsnee randonneur wel toe aan een paar nieuwe bandjes, want die zijn zo droog als oud brood zonder boter. Een nieuwe ketting en een nieuw pignon op de achternaaf kunnen doorgaans ook geen kwaad. Dat oorspronkelijke katoenen stuurlintje heeft vast z’n beste tijd gehad, en een beetje nieuw vet en een handvol nieuwe kogels in de lagers zijn evenmin een sinecure, maar het is allemaal zeer te overzien.

In het hoofd van de creatieve bijverdiende mens dient zich ook meteen een klinkende bedrijfsnaam aan: randonneurtransporteur. Dat kon wel eens een begrip worden, zoals Louis en Louis, ofwel de neven Wiet en Wiet, in de jaren tachtig hun project met aanhangerverhuur begonnen en dat hebben uitgewerkt tot een serieuze onderneming, om hun Boedelbak zelfs tot in de Dikke Van Dale te rijden!

Maar goed, dat gezegd hebbende, denk er eens over na, over de ombouw van een fiets tot een bezorgfiets. Neem gerust contact op over de mogelijkheden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.