IJzersterke bezorgfiets voor grote helden bestellingen

De Duchenne Heroes trappen met een meerdaagse mountainbiketocht door verschillende landen geld bijeen. Het Duchenne Parent Project zet dit geld in voor het onderzoek naar de ziekte van Duchenne spierdystrofie. Ik vind het leuk om toekomstperspectief te bieden en de fysieke inspanning en mentale uitdaging aan te gaan. Cyclefix doet mee om het sponsorbedrag verder te verhogen.

Huur nu mijn Urban Arrow shorty! Voor €25,- per dag

En bezorg jouw bestellingen elektrisch. Vraag hier naar de mogelijkheden en voorwaarden.

Cyclefix doneert alle opbrengsten aan ons team

Gestolen bezorgfiets gered van verdrinking

Gestolen bezorgfiets gered van verdrinking

Het zou een gewone rit op een maandagavond worden, maar helaas werd tijdens de bezorging de fiets ontvreemd, en verdween de dader al snel uit het zicht. Maar ontsnappen aan de ingebouwde GPS-tracker doe je niet zomaar. Samen met de eigenaar konden we de fiets snel terugvinden. Helaas wees onze data wel in de richting van een sloot. Bij de plek aangekomen, leek die angst terecht: de dader had hem al snel na de diefstal in het water gereden. Gelukkig konden we de fiets er goed uithalen, en is hij ondanks de nodige te repareren schade, binnenkort weer gewoon te gebruiken. 

Het nut van een GPS-tracker 

Hoe kan zoiets gebeuren? Tijdens het afleveren van de bestelling is de fiets niet op slot gezet. Misschien wat nalatig, maar zulke dingen gebeuren nou eenmaal in de drang om bestellingen zo snel mogelijk te bezorgen. Dit is uiteraard ook even schrikken voor de berijder en de eigenaar, dus het duurde even voordat wij de melding kregen en met de lokalisering aan de slag konden. Daardoor had de dader tijd om zich van de fiets te ontdoen, helaas in een sloot iets verderop. Misschien uit sensatiezucht, misschien uit frustratie omdat hij doorhad dat hij er niet ver op zou kunnen komen, we zullen het nooit weten. 

Om een fiets te kunnen volgen, bouwen we er een gps-tracker in. Dat heeft twee redenen. Ten eerste kunnen we in geval van diefstal heel snel zien waar de fiets is gebleven, en verder economische schade voorkomen. Daarnaast kunnen de data uit de GPS-trackers gebruiken om de planning van een bezorgrestaurant te verbeteren, bijvoorbeeld door efficiëntere routes te rijden. 

Schade na verdrinking 

De fiets zag er na het opdreggen optisch relatief goed uit. De accu kan tegen alle weersomstandigheden, maar volledige onderdompeling is voor de meeste accu’s te veel gevraagd. Verder was de motor nat geworden. Die schade viel mee, maar zorgde voor wat kortsluiting. De besturingselektronica is waterdicht geseald maar is door die kortsluiting toch beschadigd geraakt. De verlichting werkt nog goed. Mechanisch is er geen schade, en de lagers zagen er nog goed uit en worden opnieuw ingevet. 

De totale schade bedroeg 550 euro voor een nieuwe accu en een controller. Uiteraard erg vervelend, maar reparatie is goedkoper en duurzamer dan vervanging. Een nieuwe fiets kost zo’n 2500 euro, en hoewel wij graag fietsen verkopen, helpen we onze klanten graag op de meest effectieve manier. Bovendien proberen we zo duurzaam mogelijk te werk te gaan. 

Maaltijdbezorging gebeurt vooral met elektrische bezorgfietsen. Dit zijn speciaal voor de bezorging ontwikkelde fietsen die zijn afgestemd op het zeer intensieve gebruik. We proberen elk denkbaar uitvalrisico door storingen of slijtage te verkleinen, maar kunnen overig (menselijk)falen niet 100% uitsluiten. Gelukkig hebben we met onze GPS-tracker een hulpmiddel om deze belangrijke bedrijfsmiddelen in geval van diefstal of vermissing terug te vinden en weer inzetbaar te maken. 

delivery racer, vintage racefiets

Randonneurtransporteur

We zijn het ding al bijna vergeten: de randonneur. Het is eigenlijk een vintage racefiets maar dan praktischer: behoorlijk licht, veel versnellingen, een bagagedrager, spatbordjes en een racebocht. Vlot en praktisch, maar om de één of andere reden is de randonneur toch uit het straatbeeld verdwenen. En de randonneurs die er nog zijn, staan te verstoffen in schuurtjes en op zolders. Ze staan met andere woorden in het voorportaal van de schroothoop.

Toch is er hoop voor de randonneur, in deze tijd van dichtslibbende steden, schone bezorgdiensten en (verplicht) bijverdienende studenten. Cyclefix presenteert de deliveryracer!

Cyclefix zegt: In plaats van de randonneurs naar de schroot te brengen, geef ze een tweede leven. En het is nog hip ook, zo’n vintage fiets! En wat te denken van de prijs? De aanschafkosten van een stoffige randonneur zijn bescheiden vergeleken met een e-bike. Zo’n Enviado Dashdrager met box is ook heel betaalbaar.

Natuurlijk, door het lange stilstaan is de doorsnee randonneur wel toe aan een paar nieuwe bandjes, want die zijn zo droog als oud brood zonder boter. Een nieuwe ketting en een nieuw pignon op de achternaaf kunnen doorgaans ook geen kwaad. Dat oorspronkelijke katoenen stuurlintje heeft vast z’n beste tijd gehad, en een beetje nieuw vet en een handvol nieuwe kogels in de lagers zijn evenmin een sinecure, maar het is allemaal zeer te overzien.

In het hoofd van de creatieve bijverdiende mens dient zich ook meteen een klinkende bedrijfsnaam aan: randonneurtransporteur. Dat kon wel eens een begrip worden, zoals Louis en Louis, ofwel de neven Wiet en Wiet, in de jaren tachtig hun project met aanhangerverhuur begonnen en dat hebben uitgewerkt tot een serieuze onderneming, om hun Boedelbak zelfs tot in de Dikke Van Dale te rijden!

Maar goed, dat gezegd hebbende, denk er eens over na, over de ombouw van een fiets tot een bezorgfiets. Neem gerust contact op over de mogelijkheden.

elektrische bezporgfiets

Waarin onderscheid de elektrische bezorgfiets zich van een gewone elektrische fiets?

Waarin onderscheid de elektrische bezorgfiets zich van een gewone elektrische fiets?

Vaak wordt mij de vraag gesteld, wat is er dan zo speciaal aan een elektrische bezorgfiets? Voor de leek is dit een begrijpelijke vraag, een fiets is toch een fiets? De specialist die dagelijks met dit onderwerp bezig is, die weet wel beter.

En hoe zit dat met de service? Wat is het verschil tussen een fiets voor een consument en een fiets die voor zakelijke doeleinden wordt gebruikt?

Een elektrische bezorgfiets moet aan een aantal belangrijke eisen voldoen, met name als het gaat over;

DE STABILITEIT VAN HET FRAME, WIELEN EN BANDEN

bezorgfiets sterk frame
robuust frame

In de eerste plaats is daar de stabiliteit van het frame. Dit wordt met name bepaald door de ontwerper. Zijn ontwerp van het frame, de keuze van het framemateriaal en de kwaliteit van de productie bepaalt het eindresultaat. Vervolgens zijn daar de wielen en banden die een grote invloed hebben op de rijstabiliteit en de rij-eigenschappen. Een instabiel frame rijdt niet prettig en kan in kritische omstandigheden tot onveilige verkeerssituaties leiden. Brede banden zorgen voor goede grip met het wegdek en filteren de ergste wegonneffenheden uit.

DE REMMEN van de elektrische bezorgfiets

hydraulische velgrem
Magura velgrem

Een vaak onderschat aspect van de fiets zijn de remmen. Te sterk ingrijpende remmen kunnen evenzo goed tot gevaarlijke situaties leiden als een te zwakke remwerking. Tevens is het van belang dat de remwerking constant blijft ook na verloop van tijd. Voor een elektrische bezorgfiets maken we daarom gebruik van hydraulische velgremmen, die hebben aangetoond onder extreme omstandigheden, ook met belading, altijd betrouwbaar te zijn. Dit in tegenstelling tot de ook wel vaak gebruikte schijf- of terugtraprem, waarvan de werking te veel varieert.

DE BETROUWBAARHEID EN SERVICABILITY

Een elektrische bezorgfiets wordt ingezet voor de bezorging van bestellingen. Je moet er dus altijd van op aan kunnen. En dat onder extreme omstandigheden, kou en warmte, water en wind, vol beladen. Het is bekend, dat als een fiets bereden wordt door iemand die geen eigenaar ervan is, dat deze nogal “misbruikt” wordt. Daar moet  de fiets op gebouwd zijn, vooral onder het motto: “wat er niet opzit, kan ook niet kapot gaan”. De gebruikte onderdelen moeten zich al bewezen hebben en onder de zwaarste omstandigheden getest zijn.

Gaat er dan toch iets kapot of raakt versleten, dan moeten de reparatie- en onderhoudskosten laag zijn. Geen exotische onderdelen en geen ingewikkelde constructies waardoor reparatiekosten te hoog zouden worden. Met al deze voorwaarden in gedachten, is een bezorg e-bike gebouwd om maximale inzetbaarheid tegen de laagst mogelijke kosten te kunnen garanderen. De servicedienst die voor het onderhoud verantwoordelijk is, moet alle ins en outs van de fiets kennen. Hij moet alle mogelijke reserveonderdelen bij zich hebben en ook in de weekenden en eventueel zelfs ‘s avonds bereikbaar zijn. In noodgevallen moet er zelfs een reservefiets beschikbaar zijn. Op deze wijze kan ervoor gezorgd worden dat uw bestellingen hoe dan ook geleverd worden.